اتراق

تنگه ابوموسی

۷ هزار سال با تنگه ابوموسی، نگین جزایر خلیج فارس

تا به حال به جزایر دیدنی جنوب ایران مخصوصا تنگه ابوموسی سفر کرده‌اید؟ بازدید از جاهای دیدنی ایران مخصوصا جنوب کشور همواره یک تجربه ناب، خاص و متفاوت است که هرگز از ذهن افراد فراموش نمی‌شود. ایران به دلیل وسعت بی‌انتها و همجواریش با دریاها از شمال «دریاچه خزر»، جنوب «خلیج فارس و دریای عمان» و وجود آثار فرهنگی و تاریخی متنوع، دارای جاذبه‌های گردشگری بی‌شماری است.

از جمله جاذبه های دیدنی ایران وجود جزایر و سواحل متفاوت در جنوب کشور همچون تنگه جزیره ابوموسی است. ما در وبلاگ اطراق تصمیم گرفته‌ایم، امروز درباره تنگه ابوموسی و جاذبه‌هایش، بهترین زمان سفر به تنگه ابوموسی، محل دقیق آن، مسیر دسترسی به تنگه ابوموسی و … با شما صحبت کنیم. پس همراه ما باشید.

تنگه جزیره ابوموسی کجاست؟

تنگه ابوموسی، یکی از جزایر سه گانه ایرانی خلیج فارس است که در استان هرمزگان قرار دارد. استان هرمزگان ۱۴ جزیره مختلف دارد که تنگه ابوموسی به وسعت ۱۲ کیلومتر مربع یکی از آنهاست. این جزیره از گذشته‌های دور در طی ۵ دوره حکومتی عیلامی، مادها، هخامنشی، اشکانی و ساسانی تحت حاکمیت ایران بوده‌است. این جزیره در فاصله حدودی ۲۲۲ کیلومتری از بندر عباس قرار دارد و پروازهای منظمی از بندرعباس به فرودگاه ابوموسی انجام می‌شود. این جزیره در فاصله ۷۵ کیلومتری از بندر لنگه واقع شده و هفته‌ای ۲ تا ۳ بار با شناور بین تنگه و بندر لنگه تردد انجام می‌شود.

جزیره ابوموسی
جزیره ابوموسی یکی از جزایر سه گانه ایران است که مدت‌هاست بر سر مالکیت این جزایر سه گانه با کشور «امارات متحده عربی» بحث وجود دارد.

تنگه جزیره ابوموسی چه ویژگی‌هایی دارد؟

جزیره ابوموسی یکی از خوش آب و هواترین مناطق خلیج فارس محسوب می‌شود. مرتفع‌ترین منطقه تنگه جزیره ابوموسی، کوه «حلوا» است که در ارتفاع ۱۱۰ متری از سطح دریا قرار دارد.

چرا تنگه ابوموسی برای ایران مهم است؟

تنگه ابوموسی به همراه دو جزیره تنب کوچک و بزرگ علاوه براینکه بخشی از خاک وطنمان هستند به دو دلیل برای ایران بسیار مهم‌اند. دلیل اول آن موقعیت استراتژیک منطقه و هم پوشانی آنها با تنگه هرمز، تنها محل عبور نفتکش‌ها و کشتی‌های بزرگ نفتی است که مسئله بسیار مهمی است. دلیل بعدی وجود خود سه جزیره است که نفتکش‌ها از این جزایر عبور می‌کنند و این سه محل صدور نفت نیز هست.

بیشتر بخوانید  باغ فین کاشان، نگین سرسبز باغ‌های ایرانی!

آب و هوای تنگه موسی چگونه است؟

آب و هوای جزیره ابوموسی با توجه به اینکه در نزدیکی خط استوا قرار دارد، نسبت به سایر جزایر گرم‌تر و مرطوب‌تر است. باران در این منطقه به صورت رگباری اتفاق می‌افتد. در اواخر زمستان و اوایل بهار بارش‌های رگباری شدت می‌یابد. در این جزیره هیچ رودخانه‌ای وجود ندارد و آب لوله‌کشی از طریق چاه، باران و یا لنج‌هایی که به این منطقه می‌آیند، تأمین می‌شود. 

باتوجه به باران‌های رگباری که در اواخر زمستان و اوایل بهار در این منطقه می‌بارد، تنگه موسی طبیعت سرسبزی در این فصول  دارد. با این همه تنگه ابوموسی فاقد زمین کشاورزی و آب است. بنابراین مردم فقط زندگی‌شان را با صید ماهی می‌گذرانند. 

تنگه ابوموسی
بهتری زمان سفر باتوجه به وضعیت آب و هوای منطقه پاییز تا اوایل بهار است.

چه گیاهان و حیواناتی در تنگه ابوموسی وجود دارند؟

این منطقه از لحاظ پوشش گیاهی ضعیف و استپی است. اما از نظر جانوران آبزی بسیار متنوع است به گونه‌ای که انواع لاک پشت سبز دریایی شاه میگو، ماهی‌های مختلف در آب جزیره زندگی می‌کنند.

چرا به تنگه ابوموسی می‌گویند؟

به تنگه جزیره ابوموسی در گذشته، «بوموو» می‌گفتند. «بوم» به معنای جا و مکان است و «اوو» به معنای آب. پس بنابراین بوموو یعنی جای آب!

در پیش از ۱۰۰ سال پیش، فردی به نام ابوموسی که یکی از سرداران کریم خان زند بود، برای آبادانی و رونق این منطقه بسیار تلاش کرد و نام خود را روی جزیره گذاشت. در گذر زمان مردم این منطقه با لهجه جنوبی، نام جزیره به «بابوموسی» و سپس «بوموسی» تغییر یافت.

پس از ورود اعراب در دوره‌ای که این منطقه در اشغال انگلیسی‌ها بود، بوموسی به «ابوموسی» تغییر کرد و در گذر زمان این واژه جدید بین مردم منطقه و سپس در سطح بزرگ‌تر رواج پیدا کرد.

اقامت در جزیره ابوموسی چگونه است؟

برای اقامت در جزیره ابوموسی یک هتل ۳ ستاره و چند اقامتگاه بوم گردی کمپینگی در حال احداث است.

بیشتر بخوانید  بندر سیراف، گذری 2500 ساله در مسیر جاده ابریشم!

جزیره ابوموسی چه جاهای دیدنی دارد؟

با توجه به اینگه تنگه ابوموسی یکی از جاهای دیدنی بسیار بکر و منحصر به فرد ایران است. جاذبه‌های گردشگری آن نیز بسیار طبیعی و ویژه است.

  • آب زلال دریا در ساحل یکی از جاذبه‌های گردشگری این تنگه است. آب این منطقه به قدری زلال و صاف است که می‌توان ماهی‌های آکواریومی و مرجان‌های دریایی آن را به راحتی دید. از طرفی دیگر جلبک‌های دریایی نیز در ساحل جزیره ابوموسی جذابیت خاص خود را دارند.
  • «منطقه حفاظت شده فاور» یکی از جاهای دیدنی و غیر مسکونی تنگه ابوموسی است که مملو از مرغان دریایی است. این جزیره در مسیر مهاجرت پرندگان واقع شده و پرندگانی از جمله انواع پرستوی دریایی، عقاب ماهی‌گیر در این منطقه زندگی می‎‌کنند.  عقاب‌های ماهی‌گیر در این منطقه آشیانه‌سازی کرده‌اند. آهوهای جبیر نیز در فاور به چرا می‌پردازند. 
  • علاوه بر مرغان دریایی، پرندگانی نیز در طی مهاجرت از این منطقه عبور می‌کنند. پرندگانی همچون: بلبل خرما، چاخلق ، پرى شاهرخ ، دلیجه ، سنگ چشم ، زرده پر، سرزیتونى، چک چک و غراب گردن قهوه‌اى
  • بازارچه محلی تنگه ابوموسی و شهرک صیادان نیز از جمله جاهای دیدنی تنگه موسی است. شهرک صیادان قدیمی‌ترین بخش شهر است.
  • مسجد جامع ابوموسی

«مسجد جامع ابوموسی» یکی از زیباترین بناهای تنگه ابوموسی است که وسعتی برابر با ۱۱ هزارمترمربع داشته و زیربنای این مسجد حدود ۹۰۰ مترمربع تخمین زده شده‌است. گلدسته‌ها و گنبد فیروزه‌ای رنگ مسجد جامع ابوموسی از فاصله دور نمایان است، با اینکه این مسجد تازه ساخته شده، اما یکی از زیباترین بناهای منطقه است.

 منطقه حفاظت شده شیدور
یکی دیگراز جاهای دیدنی تنگه ابوموسی، منطقه حفاظت شده «شیدور» است که حیات وحش بسیار متنوعی دارد.

مسیر دسترسی به تنگه جزیره ابوموسی

برای سفر به ابوموسی باید به فرودگاه بندرعباس سفر کنید. از فرودگاه بندرعباس، هفته‌ای ۳ بار به تنگه ابوموسی سفر انجام می‌شود. این پرواز نیم ساعت زمان می‌برد و توسط شرکت «کیش ایر» انجام می‌شود. بنابراین اگر شما قصد سفر به ابوموسی دارید و تهران زندگی می‌کنید، ابتدا باید راهی بندرعباس شده و از آنجا به سمت تنگه سفر کنید.

و اما در آخر…

سفر یکی از شگفت انگیزترین روش‌ها برای داشتن زندگی شاد و سرشار از لذت است. ایران کشوری زیبا و پهناور است که هر گوشه‌ی آن دارای جاذبه‌های گردشگری متنوع است. ابوموسی نیز یکی از جاهای دیدنی بکر و متفاوت ایران است که سفر به آن به شما کمک می‌کند تا ایران عزیزمان را بهتر و عمیق‌تر بشناسید. 

چنانچه قصد سفر به این منطقه را دارید، می‌توانید در تور جزیره ابوموسی اتراق ثبت نام کرده و با ما راهی سفری جذاب، متفاوت و اکتشافی شوید. کافی است فقط کلیک کنید.

 

منبع: wikipedia

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *