اتراق

آبشار ترز؛ یک فضای رویایی در سوادکوه شمالی!

آبشار ترز؛ یک فضای رویایی در سوادکوه شمالی!

اگر به دنبال یک فضای متفاوت و خاطره انگیز هستید تا در دل جنگل قدم بزنید، نسیم خنک صبحگاهی صورت‌تان را نوازش کند، صدای پرندگان و آب را بشنوید که از دل آن می‌گذرد، «آبشار ترز» را انتخاب کنید.

این آبشار ۱۸ متری و فضای پیرامونش، مقصد بسیار مناسبی برای روزهایی است که می‌خواهیم از تمام دغدغه‌های زندگی شهری فاصله بگیریم و یک روز فرح بخش را در دل طبیعت داشته باشیم. اگر تا به حال آبشار ترز را ندیده‌اید و یا اطلاعات کمی درباره‌ی آن دارید، با ما در وبلاگ اتراق همراه شوید.

آبشار ترز کجاست؟

آبشار ترز؛ یک فضای رویایی در سوادکوه شمالی!
آبشار ترز؛ یک فضای رویایی در سوادکوه شمالی!

آبشار ۱۸ متری ترز در شهرستان سوادکوه، میان جنگل‌های ۴۰ میلیون ساله هیرکانی، نزدیک روستایی به نام «قرآن تالار» در مازندران قرار دارد. بلندی‌های دودانگه و ساری در شرقش، شهر بابل در غرب، قائمشهر شمال و فیروزکوه در جنوبش واقع شده‌است.

اگر از پایتخت راهی این منطقه می‌شوید، فاصله آبشار ترز تا تهران حدود ۲۴۴ کیلومتر است و ۲.۵ زمان می‌برد تا به آن برسید. برای دسترسی به آبشار ترز لفور، ۲ مسیر وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

۱. مسیر جاده فیروزکوه

از جاده فیروزکوه، راهی شیرگاه شده و در جاده گنج افروز مسیرتان را به سمت شهر بابل ادامه دهید تا به سه‌راهی لفور برسید. پس از سه‌راهی لفور، تابلوهایی برای ادامه مسیر مشخص شده‌ که با دنبال کردن ‌آنها، به مقصد خواهید رسید.

۲. مسیر جاده هراز

از جاه هراز برای رفتن به آبشار ترز مازندران استفاده کنید. مسیر را ادامه دهید تا به شهر آمل برسید. پس از شهر آمل به سمت بابل و لفور بروید. با پیدا کردن لفور مسیری خاکی به سمت آبشار ترز مازندران وجود دارد که شما را به مقصد مطلوب‌تان می‌رساند.

بیشتر بخوانید  300 میلیون سال با غار اسپهبد خورشید سوادکوه!

معرفی آبشار ترز مازندران

روی رودخانه ترز، پل چوبی ساخته شده که با کمک آن می‌توان به سمت دیگر آبشار رفت. قبل از رد شدن از پل چوبی، حتما از سالم بودن آن مطمئن شوید. چون پول چوبی است و بعد از مدتی می‌پوسد.
روی رودخانه ترز، پل چوبی ساخته شده که با کمک آن می‌توان به سمت دیگر آبشار رفت. قبل از رد شدن از پل چوبی، حتما از سالم بودن آن مطمئن شوید. چون پول چوبی است و بعد از مدتی می‌پوسد.

قدمت جنگل ترز به ۴۰ میلیون سال می‌رسد. در دل آن، شما شاهد یک آبشار آهکی به ارتفاع ۱۸ متر هستید که از دل صخره‌های بلند منطقه به پایین می‌ریزد. برای دسترسی به آبشار ترز سوادکوه باید از دل جنگل به مدت ۴۰ دقیقه پیاده‌روی کنید و از شیب‌های تند و فراز و نشیب‌های متعدد عبور کنید تا در نهایت به آبشار ترز، یکی از ۸۴ آبشار منطقه برسید.

آبشار ترز لفور، یک آبشار آهکی است. رسوبات آهکی در پای آبشار، موجب ایجاد یک غار در آن شده‌است. علاوه بر غار آهکی، حوضچه‌ای نیز وجود داد که در روزهای گرم سال، فضای بسیار مناسبی برای آب‌تنی است.

وضعیت پوشش گیاهی و جانوری آبشار ترز سوادکوه

در حین جنگل‌پیمایی در جنگل ترز شما افرادی را خواهید دید که در حال جمع کردن پونه و نعنای کوهی هستند. عده‌ای نشسته‎اند و از فضای پیرامونشان لذت می‌برند. برخی نیز در حال پیمایش و پیاده‌روی هستند. هرچه به آبشار نزدیک‌تر می‌شوید، بوی نعنای کوهی و پونه را بیشتر احساس خواهید کرد.

وضعیت پوشش گیاهی جنگل ترز مناسب بوده و هرچه به آبشارهای آن نزدیک‌تر می‌شوید، پوشش گیاهی متراکم‌تر می‌شود. درختان پهن برگی همچون راش و ممرز، ازگیل وحشی، خرمالوی جنگلی، انجیر و … به وفور در جنگل دیده می‌شوند.

همانطور که اشاره شد، جنگل این منطقه از نوع هیرکانی با قدمت حدود ۴۰ میلیون ساله است. جنگل‌های هیرکانی یکی از انواع جنگل‌های ارزشمند جهان هستند که می‌توان آنها را ثروت جهانی دانست. این جنگل‌ها آنچنان اهمیت دارند که از آنها به عنوان «موزه طبیعی» نام می‌برند. جنگل‌های هیرکانی با قدمت بین ۲۵ تا ۵۰ میلیون سال در دوران کرتاسه تشکیل شده‌اند و در سال ۱۳۹۸ از سوی یونسکو در فهرست میراث جهانی قرار گرفته‌اند.

موجودات زیادی در جنگل ترز زندگی می‌کنند، بنابراین تابلوهای هشدار نصب شده در آن را جدی بگیرید. حیواناتی همچون گراز، پلنگ، جوجه تیغی و خرس در «کوه ترز» زندگی می‌کنند. در جنگل شما صدای آواز پرندگان مختلفی را می‌شنوید که با هم و یا جدا تک‌خوانی می‌کنند.

انواع تفریح‌های متنوع در مسیر آبشار ترز لفور

در مسیر رسیدن به آبشار ترز مازندران، تفریح‌های مختلفی را می‌توان انجام داد. جنگل‌پیمایی و تماشای محیط سرسبز و رویایی جنگل لفور، عکاسی، آب‌تنی در آب و پیک نیک در کنار آبشار، از جمله تفریح‌های رایج در منطقه است.

بیشتر بخوانید  جنگل پاسند، طبیعتی بکر و الماسی درخشان در دل هزار جریب!

جاهای دیدنی نزدیک به آبشار ترز سوادکوه

● سد لفور

همانطور که اشاره شد، آبشار ترز یکی از زیباترین و شگفت انگیزترین مکان های دیدنی مازندران است که سفر به آن همواره دلچسب و رویایی است. اما جاذبه‌های گردشگری سوادکوه شمالی تنها به همین آبشار ختم نمی‌شود، در نزدیکی این آبشار دم اسبی، یکی از جذاب‌ترین مکان های دیدنی منطقه «سد لفور» یا «البرز» نیز قرار دارد. این سد خاکی بسیار معروف، یکی دیگر از جاهای دیدنی منطقه است که در نزدیکی آبشار ترز سوادکوه واقع شده‌است.

● قلعه کنگلو

از جمله جاذبه‌های گردشگری دیگر لفور می‌توان به «قلعه کنگلو» اشاره کرد. قلعه ۲ طبقه کنگلو که به قلعه «عقاب مازندران» نیز شهرت دارد، یک دژ قدیمی است که برج‌های دیده‌بانی آن هنوز سالم باقی مانده و پلان آن به شکل مدور بوده و از دور شباهت زیادی به عقابی با بال‌های باز دارد.

● قلعه حسن بور

«قلعه حسن بور» نیز یکی دیگر از آثار تاریخی سوادکوه است که در دوره ساسانیان ساخته شده و به اسم «کسلیان» نیز شهرت دارد. در حال حاضر تنها دیوارهای آن در ۷ کیلومتری روستایی به نام «سرخکلا» باقی مانده‌است.

● کوه ترز

بهترین زمان سفر به آبشار ترز فصل بهار است که جنگل تازگی و طراوت خود را دارد، اما اگر قصد آب‌تنی دارید، تابستان زمان بسیار لذت‌بخشی است.
بهترین زمان سفر به آبشار ترز فصل بهار است که جنگل تازگی و طراوت خود را دارد، اما اگر قصد آب‌تنی دارید، تابستان زمان بسیار لذت‌بخشی است.

کوه ۱۰۰۰ متری ترز، یکی دیگر از جاهای دیدنی نزدیک به آبشار آهکی ترز است که با صعود از آن، شما می‌توانید جنگل و سد لفور را از بالا مشاهده کنید. بهترین زمان صعود به آن، شش ماهه اول سال است. در دامنه‌ی این کوه شما شاهد حیوانات مختلف همچون جوجه تیغی، پلنگ، گراز، عقاب و قرقاول خواهید بود.

و اما در آخر…

در این مقاله سعی کردیم شما را با آبشار ترز، ویژگی‌ها و محل آن آشنا سازیم. چناچه شما نیز به این منطقه سفر کرده و اطلاعات بیشتری از آن دارید، می‌توانید در قسمت نظرات و پیشنهادها، آنها را نوشته و در اختیار ما بگذارید. پیشاپیش از همکاری شما سپاس‌گزاریم.

مجله گردشگری اتراق، با هدف آشنایی بیشتر ایرانیان مشتاق و علاقه‌مند به این آب و خاک راه اندازی شده‌است. اگر شما نیز دوست دارید درباره‌ی کشور پهناورمان بیشتر بدانید، می‌توانید در سایت اتراق ثبت نام کنید و از مهم‌ترین رویدادها و مکان‌های گردشگری‌ کشورمان باخبر شوید.

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *