اتراق

سرو هرزویل

سرو هرزویل یک اثر ملی ۲۵ متری!

همیشه که نباید یک اثر فرهنگی یا تاریخی به عنوان یک اثر ملی انتخاب شود، یک درخت نیز می‌تواند در فهرست آثار ملی ایران قرار بگیرد. تعجب کردید؟ سرو هرزویل با قدمتی بین ۳ تا ۱ هزار سال، در سال ۱۳۶۶ به عنوان میراث طبیعی در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت. اگر دوست دارید، دربار‌ه‌ی درخت سه هزار ساله سرو هرزویل هرآنچه لازم است را بدانید، با ما در وبلاگ اتراق همراه باشید.

سرو هرزویل کجاست؟

سروهرزوی، یک درخت تنومند است که ناصرخسرو در سفرنامه‌اش به تنومندی و سایه‌ی گسترده‌اش اشاره کرده‌است. این درخت قدیمی، که به عنوان یکی از جاذبه‌های دیدنی استان گیلان نیز محسوب می‌شود، در روستایی همنام با خودش در فاصله‌ی بسیار کم ۲ کیلومتری از شهر منجیل قرار دارد.

پس از زلزله‌ای که در سال ۱۳۶۹ در شهرستان‌های رودبار و منجیل اتفاق افتاد، روستای هرزویل به کل نابود شد و مردم، دهکده‌ای جدید در نزدیکی این درخت بلندقامت ساختند. اهالی روستا معتقدند درخت سرو هرزویل نظر کرده و مقدس است و هرساله در ایام محرم کنار آن مراسم برگزار می‌کنند.

درخت سرو کهنسال هرزویل
درخت سرو کهنسال هرزویل در سال ۱۳۶۶ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت و هم اکنون نظارت و حفاظت از آن به عهده سازمان محیط زیست است.

درباره مشخصات سرو هرزویل چه می‌دانید؟

روایات متعددی درباره قدمت درخت سرو هرزویل منجیل وجود دارد و بنا به آنها، قدمت درخت بین ۱ تا ۳ هزار سال تخمین زده شده‌است. سرو هرزویل گیلان به ارتفاع ۲۵ متر و قطر ۴.۳ متر در ۶۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و میزان بارندگی‌اش با توجه به اقلیم نیمه خشک معتدل آن، ۳۰۰ میلی‌متر برآورد شده‌است. 

بیشتر بخوانید  سرگذشت افسانه‌ای لاله واژگون از گذشته تا به امروز

مسیر دسترسی به سرو هرزویل منجیل

اگر از تهران راهی روستای هرزویل می‌شوید، باید وارد اتوبان تهران-کرج و سپس کرج-قزوین و در نهایت اتوبان قزوین-رشت شوید. پس از ۲۵۰ کیلومتر از خروجی سمت راست جاده وارد جاده‌ی قدیمی قزوین-رشت شوید. سپس از خروجی اول سمت راست جاده خارج شده و به سمت روستای هرزویل بروید. پس از اینکه ۴ کیلومتر در جاده‌ی فرعی پشت پادگان منجیل رفتید، سرو هرزویل گیلان را در وسط میدان «سرسبز» مشاهده خواهید کرد.

چنانچه شما از رشت راهی این روستا می‌شوید، باید وارد آزادراه رشت-قزوین شده و پس از عبور از عوارضی رشت و شهر رودبار، وارد خروجی جاده قدیم منجیل-لوشان شده و پس از عبور از سد منجیل به سمت روستای هرزویل و در نهایت درخت کهنسال آن بروید.

و اما در آخر…

در این مقاله سعی کردیم شما را با تمام خصوصیات سرو هرزویل و دلایل انتخاب آن به عنوان یک میراث طبیعی-ملی آشنا سازیم. چنانچه شما اطلاعات بیشتری از این جاذبه‌ی بکر و طبیعی کشورمان دارید، می‌توانید در قسمت نظرات و پیشنهادها آن را نوشته و در اختیار ما بگذارید. پیشاپیش از همکاری شما بسیار سپاس‌گزاریم.

مجله گردشگری اتراق، با هدف آشنایی ایرانیان به جاذبه‌های گردشگری طبیعی- تاریخی کشور زیبای‌مان برپا شده‌است. چنانچه شما نیز دوست دارید با جاذبه‌های دیدنی کشور پهناورمان بیشتر آشنا شوید، در سایت اتراق ثبت نام کرده و با مهم‌ترین رویدادها و مکان‌های گردشگری‌ کشورمان آشنا شوید

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *