اتراق

قلعه کنگلو

قلعه کنگلو، یک قلعه مهمان نواز با بازوان گشاده!

می‌دانید قلعه عقاب مازندران، لقب کدام قلعه تاریخی ایران است؟ قلعه کنگلو، یکی از زیباترین قلعه‌های باستانی استان مازندران و از جاهای دیدنی سوادکوه است که در ارتفاع ۱۸۱۰ متری از سطح دریا در فاصله ۳۹ کیلومتری از پل سفید قرار دارد. اگر دوست دارید اطلاعاتی بیشتری درباره قلعه مازندران کسب کنید، با ما در وبلاگ اتراق همراه شوید.

درباره قلعه کنگلو چه می‌دانید؟

کنگلو مازندران یکی از قلعه‌های نادر تاریخی ایران است که در گذر زمانی ۱۷۰۰ ساله، همچنان با صلابت باقی مانده و طبیعت خشن منطقه نتوانسته آن را از بین ببرد. این قلعه در دوره ساسانیان ساخته شده و در واقع یک باروی بزرگ و پرابهت سنگی است که در دو طرفش دو برج دیده‌بانی دارد. به تعبیر استاد «دکتر منوچهر ستوده» نمای ظاهری کنگلو مازندران به دو بازوی گشوده‌ می‌ماند که گردشگران و مشتاقان تاریخ را به بازدید از خود فرا می‌خواند. اما برخی دیگر از کارشناسان معتقدند نمای ظاهری  کنگلو، بسان یک عقاب سرخ‌گون است که بازوانش را گسترانده‌ و به فضای پیرامونش احاطه کامل دارد.

فضای داخلی کنگلو در مازندران به صورت مدور و دو طبقه ساخته شده، البته این بنا، در اصل سه طبقه بوده، اما بخش زیادی از طبقه‌ی سومش در گذر زمان از بین رفته‌است. بنابراین باستان شناسان کاوش‌هایشان را از طبقه‌ی دوم آن شروع کرده‌اند.

طبقه‌ی دوم قلعه کنگلو، از سه بخش مستطیلی شکل در قسمت وسط و دو بخش نیم‌دایره در کناره‌ها تشکیل شده‌است.

بیشتر بخوانید  زیگورات چغازنبیل، سالم‌ترین زیگورات 1250 ساله جهان!

به دلیل نوع کاربری باروها که در طرفین قرار دارد، به صورت  توپرتر و محکم‌تر ساخته شدند. این دو برج دیده‌بانی به یک برج گرد بزرگ ختم می‌شوند که ارگ اصلی قلعه را می‌سازد.

قلعه کنگلو
سنگ لاشه، ملات آهک و سنگ ریزه، مصالحی هستند که در ساخت قلعه کنگلو سوادکوه استفاده شده‌اند.

قلعه تاریخی کنگلو چه کاربردی داشته است؟

در این قلعه اشیایی پیدا شده که از علائم «میترائیستی» است و نشان می‌دهد این مکان نیایشگاه «مهر» بوده‌است. اما برخی دیگر از باستان‌شناسان، براساس مقداری چربی که در قلعه پیدا شده معتقدند، قلعه کنگلو عقاب مازندران، نیایشگاه آناهیتا «الهه آب» بوده‌است.

قلعه کنگلو کجاست؟

قلعه نظامی کنگلو در ۲۰ کیلومتری از شهرستان دوآب و در ۳۹ کیلومتری از شهرستان پل سفید، در اراضی دهستان راستویی و خطیرکوه قرار دارد. برای رسیدن به این قلعه باید یک مسیر U شکل را از روستایی که در نزدیکی آن وجود دارد به صورت پیاده طی کنید.

بهترین زمان سفر به قلعه کنگلو مازندران چه موقع است؟

همانطور که اشاره شد، این قلعه مازندرانی در منطقه خطیرکوه واقع شده و به دلیل کوهستانی بودن و ارتفاع بالای آن، زمستان‌هایی سرد و برفی دارد که تردد به آن امکان‌پذیر نیست. بنابراین بهترین زمان سفر به قلعه تاریخی کنگلو، اواخر بهار و تابستان بوده که هوای منطقه پایدارتر است.

قلعه کنگلو
قلعه کنگلو در بیست و دوم تیرماه سال ۱۳۷۹ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران قرارگرفت.

و اما در آخر…

قلعه کنگلو، یکی از آثار درخشان ساسانی و زیباترین بنای موجود در استان مازندران است که در یک موقعیت جغرافیایی خاص در ارتفاع ۱۸۰۰ متری قرار دارد و همین مرتفع بودن منطقه موجب شده تا این بنا در طول تاریخ از حمله اعراب و تاراج مغولان در امان بماند و بکر بودن خود را حفظ کند.

بیشتر بخوانید  باداب سورت ساری، دومین چشمه آب شور جهان!

این قلعه که به عقاب مازندران نیز شهرت دارد، دو باروی قرینه و پرصلابت در طرفینش دارد که به صورت شمالی-جنوبی در امتداد یکدیگر ساخته شده‌اند. چنانچه دوست دارید از این قلعه بازدید کنید، می‌توانید با ما در آژانس مسافرتی اتراق همراه شوید.

اتراق یک انتخاب مطمئن و متفاوت برای افراد میانسال است که به آنها کمک می‌کند با علایق مختلف، سفرهای مطلوب و متفاوتی را تجربه کنند و به جاهای دیدنی بکر و متفاوت بروند. کافی است یک بار در سفرهای ایرانگردی، همراه‌مان شوید تا به همسفران همیشگی ما تبدیل شوید. پس ثبت نام کنید و با ما همراه شوید.

 

منبع: wikipedia

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *