اتراق

غار قوری قلعه

غار قوری قلعه، طویل‌ترین غار آبی ۶۵ میلیون ساله خاورمیانه!

غار قوری قلعه را می‌شناسید؟ می‌دانید کجاست و چه خصوصیات بارزی دارد؟ این غار که در سال ۱۳۸۰ به عنوان اثر طبیعی ملی شناخته شده‌، در زمره بزرگ‌ترین غارهای آبی آسیاست. اگر به طبیعت‌گردی و بازدید از جاذبه‌های بکر و منحصر به فرد ایران علاقه‌مند هستید، با ما در وبلاگ اتراق، همراه شوید تا درباره‌ی غار بسیار زیبای قوری قلعه پاوه اطلاعات بیشتری کسب کنید. 

تاریخچه غار قوری قلعه 

این غار ۶۵ میلیون ساله که به «غار قوری قلا» نیز شهرت دارد، تا حدود ۴۰ سال پیش کشف نشده بود و کسی از آن چیزی نمی‌دانست. اولین بار، یک گروه انگلیسی در سال ۱۳۵۵ و سال بعدش یک گروه فرانسوی ۱۵۰ متر از آن را کشف کردند. ۴ سال بعد، در دهه ۱۳۶۰، یک گروه کرمانشاهی ابتدا، ۳ کیلومتر از را شناسایی و در ادامه تمامی ۱۲ کیلومتر مسیر پر پیچ و خم آن را نقشه‌برداری کرده و در نهایت، غار قوری قلعه را به عنوان طولانی‌ترین غار آبی خاورمیانه معرفی کردند. امروزه تنها حدود ۵۰۰ متر از این غار نورپردازی شده و در معرض بازدید عموم قرار گرفته‌است.

غار قوری قلعه پاوه، از لحاظ تاریخی نیز بسیار مهم است و در آن ۸ ظرف نقره‌ای با نقش کبک و پرندگان شکاری و درنا، تکه‌های سفال و ۱۵ سکه کشف شده که متعلق به اواخر دوران ساسانی و یزدگرد سوم است. علاوه‌براین ظرفی کشف شده که روی آنها کتیبه‌هایی به خط پهلوی میانه نوشته شده‌است. 

غار قوری قلعه پاوه چه ویژگی‌هایی دارد؟

هربار نام غار آبی در ایران می‌شنویم، ناخودآگاه، یاد غار علیصدر همدان می‌افتیم. به احتمال قوی، اغلب ما نامی ازغار قوری قلعه کرمانشاه نشنیده‌ایم. این غار یکی از جذاب‌ترین غارهای آبی آسیا و طولانی‌ترین غار ایران است که قدمت آن به ۶۵ میلیون سال پیش و دوران دوم زمین‌شناسی بر می‌گردد. آب غار قوری قلعه، قلیایی، جاری و مقدار آن بستگی به میزان بارش منطقه دارد. دمای داخل غار در تمام فصول سال، به طور تقریبی ثابت و بین ۷ تا ۱۱  درجه سانتی‌گراد برآورد شده‌است.

بیشتر بخوانید  ماجراهای غار یخکان و یخچال‌های عجیب آن!

این اثر طبیعی تالارهای زیبای ۱۴۰۰ و ۵۰۰ متری به اسامی مختلف :«تالار مریم»، «تالار کوهان شتر»، «تالار مسیر برزخ»، «تالار بلور» و «تالار عروس»، «تالار بتهوون» دارد. درون غار، به دلیل وجود استالاگمیت‌ها و استالاکتیت‌ها، قندیل‌های گوناگون به اشکال مختلف همچون شیرسنگی، مار کبری، نیم‌رخ شیر، فیل، قلب، گل کلم، گردن غاز، آبشار، لاک‌پشت دارد که هر بازدیدکننده‌ای را مسحور زیبایی خود می‌کند.

غار قوری قلعه پاوه
طول غار قوری قلعه ۱۲ کیلومتر و عمق آن برابر با ۳۱۴۰ متر است. 

غار قوری قلعه کجاست؟

غار قوری قلعه، در دامنه‌ی کوه‌های شاهو، در ۲۵ کیلومتری شهرستان روانسر، جاده روانسر-پاوه‌، استان کرمانشاه قرار دارد و هرساله میزبان مسافران و گردشگرانی است که به این منطقه سفر می‌کنند. فاصله کرمانشاه تا غار قوری قلعه، حدود ۱۰۹ کیلومتر و فاصله شهر پاوه تا غار قوری قلعه حدود ۳۸ کیلومتر است که از لحاظ زمانی حدود ۵۰ دقیقه زمان می‌برد.

جاذبه‌های گردشگری غار قوری قلعه کرمانشاه چیست؟

اکتشاف این غار بسیار قدیمی، در  ۲ فاز انجام شده‌است. فاز اول آن ۵۰۰ متر طول دارد و ۲ تالار معروف و بسیار زیبا به نام‌های تالار مریم و کوهان شتر در آن وجود دارد. فاز دوم غار ۱۰۰۰ متر طول داشته و تالارهای عروس، بتهوون و نماز در آن هستند.

  • تالار مریم، غار قوری قلعه کرمانشاه

زیباترین تالار این غار وسیع ۱۲ کیلومتری، تالار مریم است. در این تالار یک حوضچه‌ی گسترده با قندیل‌های بسیار زیبا وجود دارد. یکی از این قندیل‌ها شمایلی شبیه حضرت مریم داشته و به همین دلیل به این نام شهرت دارد.

  • تالار کوهان شتر، غار قوری قلعه در کرمانشاه

یکی از شگفت‌انگیزترین تالارهای این غار که در جوار تالار مریم واقع شده، تالار کوهان شتر است. در این تالار، قندیل‌های گوناگون به اشکال مختلف همچون کشتی، شیر، ساختمان‌های مختلف و … مشاهده خواهید کرد. در این بخش نیز قندیلی وجود دارد که بسیار شبیه کوهان شتر بوده و دلیل نام‌گذاری تالار نیز هست.

  • تالار عروس غار قوری قلعه کرمانشاه

در تالار عروس، کریستال‌های براق و سفیدرنگ وجود دارد که با راه رفتن روی آنها می‌توانید حتی ردپای خودتان را مشاهده کنید. در این تالار قندیل‌های ۱۲ متری از سقف تالار آویزانند و شباهت زیادی به چلچراغ‌هایی دارند که از سقف تالارها آویزان هستند.

  • تالار بتهوون غار قوری قلعه در کرمانشاه

این تالار بسیار عجیب و شگفت‌انگیز است. کافی است به قندیل‌های آن دست بزنید، تا طنین صداهای مختلف و متفاوتی را بشنوید. در این تالار یک حوضچه بسیار منحصر به فردی وجود دارد که بازدیدکنندگان باور نمی‌کنند، چنین حوضچه‌ای در غار باشد.

  • تالار نماز غار قوری قلعه کرمانشاه

یکی از تالارهای فاز دوم غار، تالار نماز است که انتهایش به تونل برزخ متصل می‌شود. تونل برزخ ۲۲۰ متر طول و ۳ متر عرض داشته و نیمی از آن را آب فرا گرفته‌است. 

  • آبشارهای غار قوری قلعه در کرمانشاه

پس از عبور از ۲ فاز غار و طی کردن حدود ۳ هزار متر از دهانه‌ی غار، ۴ آبشار تماشایی به طول ۱۰ تا ۱۲ متر را می‌بینید که فضای غار را بسیار تماشایی و دیدنی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید  گنبدهای نمکی خرسین کجاست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

تصویر

آبشارهای غار قوری قلعه
نکته‌‌ی مهمی که درباره غار آبی قوری قلعه وجود دارد، این است که بخش زیادی از غار در معرض بازدید قرار نگرفته و قسمت انتهایی آن نیز به یک دره‌ی بسیار زیبا ختم می‌شود که در دل جنگل و درختان تنومند قرار دارد.

بهترین زمان بازدید از غار قوری قلعه

همانطور که اشاره کردیم، دمای داخل غار ثابت است. بنابراین فصول مختلف سال برای آن فرقی ندارد. اما با توجه به اینکه غار قوری قلعه در منطقه‌ای سردسیر واقع شده، بهترین زمان بازدید از آن ۶ ماهه اول سال است که هوای منطقه مناسب‌تر است.

و اما در آخر…

غار قوری قلعه، بزرگ‌ترین غار آبی خاورمیانه است که تنها ۴۵۰ متر از آن بهره‌برداری شده و برای بازدید عموم نورپردازی شده‌است. دلایل زیادی برای بازدید از این غار شگفت انگیز وجود دارد، اما انتخاب آن به عنوان میراث طبیعی و وجود تالار بتهوون از جالب‌ترین دلایل برای بازدید آن است.

در این مقاله سعی کردیم، هرآنچه لازم است که درباره‌ی این غار ۶۵ میلیون ساله بدانید، در اختیارتان بگذاریم.، چنانچه اطلاعات بیشتری از این جاذبه‌ی بکر و طبیعی کشورمان دارید، می‌توانید در قسمت نظرات و پیشنهادها آن را نوشته و در اختیار ما بگذارید. پیشاپیش از همکاری شما بسیار سپاس‌گزاریم.

مجله گردشگری اتراق، با هدف آشنایی ایرانیان به جاذبه‌های گردشگری طبیعی- تاریخی کشور زیبای‌مان برپا شده‌است. چنانچه شما نیز دوست دارید با جاذبه‌های دیدنی کشور پهناورمان بیشتر آشنا شوید، در سایت اتراق ثبت نام کرده و با مهم‌ترین رویدادها و مکان‌های گردشگری‌ کشورمان آشنا شوید*

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *