گنبدهای نمکی یک منطقه وسیع به مساحت ۲۲۰۰ هکتار هستند که در ۷۵ کیلومتری بندرعباس استان هرمزگان قرار دارند. این منطقه با اقلیم گرم و خشک در سال ۱۳۸۲ خورشیدی به عنوان اثر طبیعی به ثبت ملی رسید. اگر دوست دارید دربارهی گنبدهای نمکی خرسین اطلاعات بیشتری کسب کنید، با ما در وبلاگ اتراق همراه باشید.
معرفی گنبدهای نمکی خرسین
گنبدهای نمکی خرسین یک سرزمین ۲۲۰۰ هکتاری است که در ۳ کیلومتری روستای شاهو قرار دارند. این منطقهی نمکی به صورت یک تکه از دل زمین بیرون آمده و قسمتهای جانبی آن تحت تأثیر فشارهای زمین به صورت نمک ظاهر شدهاند. در نوک این رشته کوه نمکی شما شاهد درختچههای انبوهی از بادام کوهی خواهید بود. اما در کنارههای آن به علت نمکی شدن بافت خاک پوشش گیاهی خاصی وجود ندارد. در طبیعت منحصر به فرد گنبدهای نمکی خرسین، شما شاهد ستونهای نمکی، آبشارها و چشمههای نمکی به اشکال مختلف هستید که به دلیل وجود کانیهای مختلف همراه با نمک رنگهای متنوعی دارند.
تصویر
یکی از بخشهای بسیار خارق العاده گنبدهای نمکی، غار نمک خرسین است که در دل گنبدهای نمکی خرسین واقع شده و همه را متحیر زیبایی خود کردهاست. غار خرسین یکی از معدود غارهای نمکی بکر و دست نخورده استان هرمزگان است که از سنگهای ناپایدار و نمکی تشکیل شدهاست. در ورودی غار شما با یک راهروی باریک ۱۷۸ متری، مواجه میشوید که ۳ متر عرض دارد. پس از طی کردن حدود ۱۰ متر از ورودی غار به یک تالار بزرگ ۱۷۰ متری میرسید. طی کردن این مسیر شیبدار حدود یک ساعت زمان میبرد. پیرامون این منطقه چندین راهروی کوچک ۳ متری، قندیلهای مختلف و یک آبشار نمکی ۱۲ متری وجود دارد که بسیار زیبا و شگفت انگیز هستند. علاوهبراین، درون غار خرسین یک رود بسیار کوچک با آب شور نیز جریان دارد که در زمستان و فصول بارندگی آب آن شدت یافته و به خارج غار هدایت میشود.
بهترین زمان سفر به گنبدهای نمکی خرسین
اوایل بهار و تابستان که شدت بارندگی در منطفه کاهش مییابد، بهترین زمان سفر و بازدید از گنبدهای نمکی خرسین است. بازدید از این مناطق در فصول پرباران به هیچ وجه توصیه نمیشود.
و اما در آخر…
گنبدهای نمکی خرسین یک منطقه بسیار بکر و دست نخورده است، برای بازدید از آن بهتر است از مسیرهای پاکوب خورده حرکت کنید تا آسیب کمتری به طبیعت منطقه وارد شود. همانطور که اشاره شد، هرگز روی قندیلهای شکننده گنبدها و غار نمکی نروید. چون باعث شکستن و تخریب آنها میشود. در این مقاله سعی کردیم شما را با یکی دیگر از آثار طبیعی کشورمان آشنا سازیم چنانچه اطلاعات بیشتری از این جاذبهی بکر و طبیعی کشورمان دارید، میتوانید در قسمت نظرات و پیشنهادها آن را نوشته و در اختیار ما بگذارید. پیشاپیش از همکاری شما بسیار سپاسگزاریم.
مجله گردشگری اتراق، با هدف آشنایی ایرانیان به جاذبههای گردشگری طبیعی- تاریخی کشور زیبایمان برپا شدهاست. چنانچه شما نیز دوست دارید با جاذبههای دیدنی کشور پهناورمان بیشتر آشنا شوید، در سایت اتراق ثبت نام کرده و با مهمترین رویدادها و مکانهای گردشگری کشورمان آشنا شوید